Dynamisk yoga

Dynamisk yoga

Här hittar du så kallad dynamisk yoga som är är ett samlingsnamn för de olika klasserna där vi flödar mellan olika yogaställningar (eller dans) och synkroniserar andning och rörelse. Klasserna arbetar igenom hela kroppen och är ofta svettiga och fysiska.

 

💗 Ashtanga vinyasa yoga

Ashtanga yoga är en av de mest spridda yogaformerna, världen över. Den har inspirerat många andra yogaformer, som vinyasa flow, power yoga och Virya yoga. Den kallas även Ashtanga vinyasa yoga.

 

Genom fokus på att synkronisera ställningarna med andningen utvecklas du som utövare ofta förvånansvärt snabbt, oavsett din nuvarande kondition. Ställningarna utförs enligt en bestämd ordning i ett flöde, där varje ställning förbereder dig för nästa och gradvis ökar din smidighet, styrka och förståelse för din kropp. Blickfokus, ”dristhi”, är också en viktig del av övningen och de tre ”byggstenarna” andning, rörelse och dristhi utvecklas vartefter du övar. Ashtanga betyder ”åtta delar” varav ställningarna är en. Övriga delar omfattar bland annat andningskontroll, moral, fokus och meditation.

 

💗 Dynamisk hatha yoga (Nivå 2)

Hatha yoga tillhör inte någon speciell stil utan varje klass unik och varierar beroende på lärare och deltagare. Du får både dynamiska rörelser och längre, djupare yogastretchar. Klasserna innehåller uppmjukande rörelser (pawanmuktasana) kroppsställningar (asanas) andningsteknik (pranayamas) meditation (dhyana) samt avslappning.

 

💗 Dynamisk yoga för alla (nivå 1-2)

Detta är ett svettigt glädjerikt flödande yogapass för dig som gillar att jobba igenom hela kroppen. Vi flödar mellan yogans olika positioner för att stärka och balansera kropp och sinnet. Med solhälsningar, stående positioner, balans, höftöppningar, stärkande bakåtböjningar och lugnande framåtfällningar. Vi avslutar med en djupavslappning. Klasserna varierar i tempo och fokus för att hitta dina utmaningar och upptäcka nya dimensioner av yogan och dig själv. Passar såväl för nya som erfarna. Obs, inga parövningar.

 

💗 Yoga för nybörjare (Nivå 1)

Detta är en klass för dig som är ny till yogan och som vill lära dig grunderna från början. Detta är en utmärkt klass både för dig som är helt ny men också för dig som som hållit på ett tag och vill ha en bra grundklass och repetition.

 

💗 Yogalates (Nivå 1-2)

Den perfekta kombinationen av yogans smidighet, balans och styrka tillsammans med precision, koncentration och coreträning från pilates. Yogalates är utformad så att yogainslagen hjälper dig som gillar pilates att utvecklas inom detta område och tvärtom – så att du som gillar yoga utvecklas av pilatesinslagen. Från yogan hämtas smidighet, balans och styrka. Från pilates precision, koncentration och bålstyrka. Klassen passar alla som gillar yoga eller pilates och som vill ha lite mer utmaning i träningen