Qi Gong

Hjärtats nyhetsbrev

Qi Gong

Qi Gong – en väg till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Under tusentals år har kinesiska mästare utvecklat det vi idag kallar Qi Gong. Du får ny energi och aktiverar ditt inre lugn och ro system, på ett enkelt sätt.

 

Har du aldrig prövat den här typen av träning förut kommer du att bli överraskad över hur enkla och sköna rörelserna är. De långsamma flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen blir lugnare, djupare och cirkulationen kommer igång i hela kroppen.

 

”Den visa läkaren botar sjukdomar innan de har brutit ut”

Qigong kommer från Kina och det finns historiker som tror att qigong är äldre än tio tusen år.

Det vi vet med säkerhet är att Den Gule Kejsarens Klassiker i Invärtes Medicin skrevs för ca 2500 år sedan och att det är det äldsta nedtecknade verket vi idag känner till om Qi Gong. Boken används än idag vid utbildningen i Traditionell Kinesisk Medicin och i innehållet finner man den ofta citerade frasen: ”Den visa läkaren botar sjukdomar innan de har brutit ut”.

 

Zhineng Qi Gong

Zhineng Qi Gong kom till Sverige i början på 90-talet. Metoden är mycket välfungerande även utanför Kina. Bl.a. har studier gjorts på Karolinska Sjukhuset, som visar att Zhineng Qigong är en mycket effektiv metod mot astma.

 

Zhineng Qi – Bäst i test

Dr Ming Pang är en Kinesisk stormästare som är utbildad både i västerländsk medicin och traditionell kinesisk medicin. Han skapade på 1980 talet en ny, modern och mycket effektiv qigong som han kallar för Zhineng Qi Gong. Dr Ming Pang avslöjar i sin nya effektiva Qi Gong metod revolutionerande hälsohemligheter som varit mycket väbevakade familjeskatter i hundratals år. Med sin säkra, effektiva och moderna Qi Gong metod har Dr Ming Pang skrivit historia. Det är mer en tio miljoner människor i världen som tränar Zhineng Qi Gong och metoden är en av de snabbast växande Qi Gong metoderna i världen. På Dr Ming Pangs sjukhus har man framgångsrikt kunna behandla över 200 000 människor. Resultatet av behandlingarna kan närmast beskrivas som mirakulösa. De kinesiska myndigheterna utnämnde år 1997 Zhineng Qi Gong till den bästa och mest hälsobefrämjande Qi Gong metoden i hela Kina för att det är en säker, välbeprövad och förutsägbart mycket effektiv metod för att förbättra hälsan.

 

Lämplig för dig som....

Metoden lämpar sig utmärkt för dig som vill få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar. Qi Gong utgör grunden för bland annat akupunktur och Traditionell Kinesisk Medicin.

 

Början & slut

Onsdagar med start 29 augusti klockan 20-21

 

Anmälan och kostnad

Kursen kostar 2200 kr för hela terminen (16 gånger).

Anmäler sig gör du genom att skicka ett mail till surya@huddingeshjarta.se

och betala in kursavgiften på bankgiro 698-1708.

Yogakursens pris ger ej tillträde till andra arrangemang.

OBS Denna kurs är öppen. Du som har yogamerakort går gratis och för dig som har klippkort kostar det ett klipp.

 

Varmt välkommen precis som du är!

 

Lärare: Surya