Ann-Charlotte Jensen

Ann-Charlotte Jensen

Jag heter Ann-Charlotte och är snart inne på mitt 50:onde år. Jag är intresserad av hälso- och friskvård, läser mycket om kost och träning och lägger stor del av min tid på familj, vänner, hund och katt (som alla betyder oerhört mycket för mig), dessutom gillar jag att yoga och jogga. Jag arbetar som personalchef, något jag trivs mycket bra med och jag lägger därför också mycket krut och energi på mitt arbete. När jag var yngre hade jag hästar och stor del av min ungdomstid tillbringades i stallet.

Vad fick dig att börja yoga?

Det började med att jag var nyfiken på någon ny träningsform. Jag hade hört talas om yogans många fördelar och ville prova. Det var dock med skräckblandad förtjusning som jag började, jag har alltid varit lite ovig och hade en känsla av att det krävdes viss vighet för att kunna börja på yoga (något som visade sig vara helt felaktigt).

 

Vilka klasser har du valt och varför?

Jag går på yin, hatha, vinyasa fun, kundalini och restorative. Jag blandar friskt mellan de olika typerna. Jag mår bra av både den mer fysiskt krävande yogan och den lugnare varianten.

 

Vad tycker du är fördelen med att yoga på Hjärtat?

Fördelen är de många duktiga och engagerade lärarna, den familjära känslan som de lyckats skapa och just möjligheten att välja mellan så många olika pass och lärare. Du behöver inte, som på många andra ställen, köpa en kurs och bara gå på den. På Huddinges Hjärta har du en möjlighet att gå på många olika yogapass och pröva olika lärare. Det ger dig stor möjlighet att hitta ”din stil” och att kunna utöva den typ av yoga som du trivs bäst med.

 

På vilka sätt har yogan förändrat ditt liv utanför mattan?

Oj, det är på många plan. Jag är idag vigare än jag var i 20-årsåldern J, mina nackproblem har nästan helt försvunnit, jag är fysiskt starkare och framförallt har jag ett större lugn inombords. Av lugnet kommer nog också att jag har ett mycket större tålamod och en större förmåga att njuta av vardagliga händelser.

 

Vad skulle du säga till folk som är nyfikna men ännu inte vågat prova att yoga?

Det gäller bara att våga gå första gången. Efter ett par gånger tror jag att de flesta märker en positiv skillnad och man blir nyfiken på att utvecklas vidare. Yoga är inte så ”mystiskt” som en del tror. Prova och se själv! Är man bara det minsta intresserad och är nyfiken så är det Nike:s slogan som gäller - ”just do it”.

 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV