Carina Johansson

Carina Johansson

Nyss fyllt 50 härliga år. Det viktigaste i mitt liv är min familj och när jag inte är på Hjärtat och yogar, umgås jag gärna med familj och vänner. Jag tycker om att ta långa skogspromenader med min hund Aragorn och jag är en hel del i stallet då jag rider 2-3 gånger i veckan. I mitt yrkesliv driver jag företag inom omsorgen.

 

1. Vad fick dig att börja yoga?

En bekant till mig är yogainstruktör. Hon erbjöd mig plats på hennes klasser under en period för att jag skulle få prova. Jag var tveksam i början men kände ganska snabbt att yoga var något som fick mig att må väldigt bra.

 

2. Vilka klasser har du valt och varför?

Jag varierar klasser lite efter dagsform, hur kroppen mår och vad jag känner att jag mentalt behöver. Mina favoriter är Dynamisk hatha och Vinyasa fun. Jag blir glad att klasser där jag får jobba i ett flöde, bli varm och utmana mig själv. Min kropp och mitt sinne behöver, och mår bra, av Yin yoga. Jag har även varit på Kundalini yoga och Ashtanga yoga som jag också gillade.

 

3. Vad tycker du är fördelen med att yoga på Hjärtat?

Det är en skön, vänlig, välkomnande och avslappnad stämning. En härlig blandning av olika människor. Lokalen är fantastisk och man kan komma precis som man är. Bra blandning av olika pass och jag gillar att man inte behöver boka plats.

 

4. På vilka sätt har yogan förändrat ditt liv utanför mattan?

Oj, den har förändrat mitt liv på så många plan så jag vet inte var jag ska börja. Jag har en nack- och axelskada sen många år tillbaka. En skada som har begränsat mig och gett mig mycket värk. I yogan har jag lärt mig acceptera mina begränsningar men jag har också återtagit styrka, kontroll och flexibilitet, något jag har försökt med i så många år, så många gånger tidigare, i olika typer av träning. Yogan har jag lärt mig vara i nuet, att uppskatta små vardagliga saker, glädjas åt mina och andras framsteg, att lyssna på min kropp men också att våga utmana den. Jag har fått träna mig i att inte värdera och döma mina prestationer, att ha tålamod och att ANDAS. Yogan har fått mig att sluta kämpa mot mig själv och min kropp och istället gå med den. Jag skulle kort kunna beskriva det som att yogan har gett mig ro i sinnet.

 

5. Vad skulle du säga till folk som är nyfikna men ännu inte vågat prova att yoga?

Gör det bara. Säg JA och ha tålamod. Mina första pass fick jag ingen som helst ordning på min andning, axlar och handleder värkte och jag orkade inte stå kvar i uppåtgående hund. Idag kommer jag snabbt in i andningen, vilar i uppåtgående hund och gör huvudstående.

What would happened if you believed you are enough?

 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV