Helena Janall

Helena Janall

49 år och mitt i livet. Min familj består av man, 2 barn 18 & 21 och hund, jag försöker få min man att bli en yogis, jag har inte lyckats än, men skam den som ger sig. Vi flyttade till Huddinge 1995, jag är uppvuxen i Spanien och mitt hjärta fortfarande slår extra hårt varje gång jag är där, vilket är flera gånger per år och har nu hittat ”Yoga on the beach” som de kör flera mornar i veckan året runt, jippiiiiee. När jag inte umgås med familj och vänner, yogar eller rider så jobbar jag som ekonomiansvarig.

Vad fick dig att börja yoga?

Nyfikenhet att prova något nytt. När jag hösten 2015 fick höra av en kompis som också är en Hjärtatyogis att det fanns en ny yogastudio i Huddinge gick jag dit på min allra första yogaklass. Nybörjaryoga med Surya och sen var jag fast!

Vilka klasser har du valt och varför?

Vinyasa, Hatha och Yin. Det är härligt med en variation av dynamiskt och svettigt och vilande och ”smärtsamt”. Det är roligt att gå för både Mara och Surya för de leder sina klasser var och en på sitt personligt sätt och också med olika fokus på tekniker vilket är otroligt utvecklande.

Vad tycker du är fördelen med att yoga på Hjärtat?

Den personliga och vänliga stämningen, den vackra lokalen, härliga lärare och yogisar. Närheten från mitt hem och utbudet av klasser är så klart också ett plus.

På vilka sätt har yogan förändrat ditt liv utanför mattan?

Jag har blivit starkare och smidigare, fått betydligt bättre balans och det gäller både mitt inre och yttre jag… Mod att klara saker som jag trodde för mig var omöjligt, jag minns tex när Surya skulle få nybörjarklassen att gå upp i huvudstående och jag tänkte ”aldrig i livet att jag kommer klara det” nu är jag uppe och mitt mål är att kunna stå utan stöd. Alla små steg framåt i min egen utveckling i yogan stärker mig på mattan och i det vardagliga livet, att klara utmaningar stärker!

Vad skulle du säga till folk som är nyfikna men ännu inte vågat prova att yoga?

Hahaha jag försöker få varenda kotte jag träffar att börja yoga, just för att man (jag) mår så otroligt bra av det. Det är förutom rogivande, en fantastisk träningsform när man börjar komma upp i 50! Smidighet, balans och styrka både mentalt och kroppsligt. Min familj, vänner och kollegor kan nog tycka att jag är lite väl tjatig… Jag längtar till varje klass och mår så fantastiskt bra efteråt, det går inte att förklara det måste upplevas!!

 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV