Att vila medvetet och i vardagen - Anjali

Att vila medvetet och i vardagen - Anjali

Att vila är både lätt och svårt. Jag längtar ofta efter att vila. Jag ska bara göra tusen saker först, sedan kan jag vila. Eller snarare sen är jag värd att vila.

 

När passar det att vila egentligen? Måste vi avsätta tid för att vila eller kan vi göra det i vår späckade vardag? Jag tror svaret är både och.

 

Jag tror vi behöver både och. Våra nervsystem är ofta så triggade av fight-flight systemet på grund av all den stress vi utsätter oss för, så att vi behöver medveten vila. Vi behöver stimulera vårt lugn-och-ro system genom att avsätta tid för medveten vila och hitta vila i vardagsaktiviteterna.

 

Hur skulle det vara om vi diskade och andades långa djupa andetag med magen? När vi hänger tvätt, när vi läser bok för barnen, när vi sitter i bilköer. Att använda oss av de yogiska teknikerna i vardagen. Kan vi hitta några vardagssituationer som vi kan hitta vila i kanske vi kommer en bit på väg till ett liv i mindre stress. Att hämta hem dig själv, till din kropp, ditt hjärta, till vila och återhämtning. Vi behöver balansera våra nervsystem.

 

Att yoga är ett sätt. Att hitta vila i vardagen ett annat. Välkommen till hjärtat för att landa i dig själv.

 

Anjali

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV