Hur allt började - Mara

Hur allt började - Mara

Jag tänkte att jag skulle berätta för er om hur Huddinges Hjärta blev till...

 

Det började år 2010. Jag hade just flyttat tillbaka till mitt barndomshem. Jag tyckte det var fantastiskt att äntligen ha ett hem efter att ha bott i resväskor och farit kors och tvärs över halva jorden sedan jag var 16 år. Nu ville jag också hitta arbete i närheten och sökte jobb som yogainstruktör, vilket jag redan delvis livnärde mig som, på olika ställen i Huddinge. På Huddingehallen fick jag napp direkt och inom kort undervisade jag flera klasser i veckan och trivdes jättebra med själva klasserna och mina elever. Däremot var jag inte så överlycklig över de kalla salarna, att behöva trycka ihop undervisningen inom 55 minuter för att ge plats till en ny anstormning av elever som skulle in och köra ett Body pump pass eller liknande. Och framförallt att det alltid läckte hög musik från salarna intill vilket var rätt påfrestande. Det var helt enkelt svårt att skapa en lugn och stressfri zon. Jag började drömma om ett eget ställe…

 

Jag mindes en liten träkyrka från när jag var liten som låg på en kulle nära centrum. Jag tog mig dit. Den var lika vacker som jag mindes den men hade blivit förfallen, verkade stå tom och övergiven. Vad bra tänkte jag, då finns det hopp och ringde runt tills jag hittade den som hade hand om just den byggnaden. En kvinna på Huge. Jag mailade, inget svar. Jag mailade igen. Inget svar och igen och återigen. Jag mailade hennes chef, fick svar om att de skulle återkomma vilket inte skedde. Tiden gick. över ett år senare vaknade jag upp ur en dröm. Jag befann mig i en underbar, tyst sal med stora fönster och runt mig satt det fullt av människor och blundade. Jag måste hitta en egen Yogastudio. Jag hörde talas om en kille som hette Torbjörn och var Kundalini lärare. De skulle bli av med sina lokaler inom kort. Bra, honom kontaktar jag, tänkte jag, eftersom jag lärt mig att inse mina brister. Att driva en studio själv skulle inte vara en bra idé. Torbjörn och jag träffades och kom bra överens på en gång Dessutom visade det sig att vi var grannar när vi var små och lekt ihop. Vi började titta på olika lokaler tillsammans, strövade runt tillsammans i Huddinge i jakt på den perfekta stället. Det fanns en del men även Torbjörn som var uppväxt i Huddinge vurmade särskilt för den lilla fina Centrum kyrkan.

 

En dag träffar jag av en helt annan anledning en person som är anställd i Huddinge kommun och vi börjar prata. Jag berättar om min dröm att få ha yogastudio i Centrumkyrkan men att det är omöjligt att få kontakt med någon.

- Ja men då måste du ju kontakta Anneli Brandt på Huge, Hon är fantastisk!

Sagt och gjort. Dagen efter att jag mailat Anneli studsar jag till när jag öppnar min mail.. Anneli har redan svarat och två dagar senare är vi välkomna till henne. Anneli är en stor vacker kvinna med ett leende som lyser upp allt omkring henne och ett skratt som är oerhört smittsamt. Hon visade in oss på sitt rum. Jag studsade till igen. På väggarna hänger tavlor av min pappa, även jag syns på flera av dem. Vi har hamnat rätt. Anneli sa att vi kunde få börja hyra i juni redan. Hjälp. Vi behövde en person till sa min intuition till mig.

 

I samma veva hade jag köpt ett tiokort på en yogastudio på Söder då min ordinarie lärare var på resa i Peru. Jag var rätt missnöjd med både studion och lärarna. Hade gått nio klipp och var tvungen att använda mitt sista klipp innan det gick ut en söndag. Ok då, jag kan ju ta och prova den där yin yogan. Det hade jag hört talas om. Läraren hette Surya. När jag gick ut från salen den eftermiddagen var jag helt salig. Surya var min nya idol. Jag köpte direkt ett klippkort till och missade inte en enda söndag med Surya. Jag kollade upp hans hemsida. Han bodde i Rågsved visade det sig. Hmmm…. Rågsved är ju väldigt nära Huddinge. Tänk om…

 

Jag skev till Surya och fick ett positivt svar. Vad jag inte visste då var att Surya redan startat upp en yogastudio innan och även kunde det där med hemsidor. Bland mycket annat. Vi möttes alla tre en vacker dag i maj och fick kliva in i Centrumkyrkan för första gången. Den var ännu finare än jag mindes. Stormförälskade stod vi där inne med solen glittrande in genom de vackra fönstren och log mot varandra.

And the rest is history...

 

Mara Dór

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV