Yoga för dig

Yoga för dig

Här hittar du klasser som är målgruppsanpassade eller riktade till en speciell grupp. Vi kallar det:

Yoga för dig.


💗 Gravidyoga

Gravidyoga är ett fantastiskt sätt att hantera den stora förändring som graviditeten innebär oavsett om det är första gången du är gravid eller om du fött barn tidigare. Yogaträning hjälper kroppen att bära den ökade vikten. Den ger även styrka och smidighet.


Yogan jobbar på flera plan. Fysiskt, mentalt, emotionellt och själsligt. Yogaövningarna hjälper din kropp att stärkas, bli smidigare och förbereder dig inför förlossningen och tiden efter. När du tränar medveten närvaro brukar eventuell rädsla minska och du ökar tilliten till din förmåga att klara av allt detta stora.


💗 Mamma-Baby yoga

En yoga för nyblivna mammor tillsammans med bebis. Efter en graviditet, förlossning och sen arbetet med att sköta om de små kan det vara skönt att långsamt börja röra på kroppen igen. Det är viktigt att låta kroppen få vila efter födandet så vi börjar mjukt och försiktigt. Vi arbetar med att stärka kroppen, bland annat genom övningar för att återställa och stärka bäckenet, och andningsövningar för att hitta lugn och harmoni. Så mycket som vi kan så involverar vi de små också under yogan! Vi kommer öva oss på att stanna i vårt andetag och öva medveten närvaro (mindfulness). Vi får också tid att yoga med våra bebisar och under avslappningen håller vi barnen, känner närheten och kärleken. Barnen ligger intill oss under klassen, och det är deras behov som styr. Behöver någon amma/mata, byta blöja eller dylikt så är det såklart helt ok. Mamma & barnyogan är även ett härligt sätt att träffa andra nyblivna föräldrar, prata och umgås.


💗 Familjeyoga

Familjeyoga är en lekfull yogaform för vuxna och barn tillsammans där allt vi gör, provar på och utforskar tillsammans är helt utan prestation. Genom sagor, bus, lek, enkla andningsövningar, barnanpassade mantran och guidad vila till klangskålar och musik lär vi känna våra kroppar på ett nytt spännande sätt. 


💗 Senioryoga

Yoga är till för alla. Yogan är skonsam och utan prestation. Syftet är att du skall finna kraft och glädje där du befinner dig just nu i ditt liv. Detta är en yoga för dig osm är senior, behöver rehab eller bara är ovan och vill ta det lugnt och mjukt.  


Hjärtats nyhetsbrev