Mamma-baby yoga

Mamma-Baby yoga


En yoga för nyblivna mammor tillsammans med bebis.


Efter en graviditet, förlossning och sen arbetet med att sköta om de små kan det vara skönt att långsamt börja röra på kroppen igen. Det är viktigt att låta kroppen få vila efter födandet så vi börjar mjukt och försiktigt. Vi arbetar med att stärka kroppen, bland annat genom övningar för att återställa och stärka bäckenet, och andningsövningar för att hitta lugn och harmoni. Så mycket som vi kan så involverar vi de små också under yogan! Vi kommer öva oss på att stanna i vårt andetag och öva medveten närvaro (mindfulness). Vi får också tid att yoga med våra bebisar och under avslappningen håller vi barnen, känner närheten och kärleken. Barnen ligger intill oss under klassen, och det är deras behov som styr. Behöver någon amma/mata, byta blöja eller dylikt så är det såklart helt ok. Mamma & barnyogan är även ett härligt sätt att träffa andra nyblivna föräldrar, prata och umgås.


Wfter yogapasset fikar vi tillsammans och det ingår i kursen.


Vi rekommenderar att barnet är minst 2 månader gammal samt att du har varit på din efterkontroll.

Ta med en filt som är bebisens egna.

Ni kan vara med tills bebisen blir så pass rörligt att hen vill krypa iväg. 

Kom som ni är!


Det kan vara svårt att hitta plats för barnvagn då det är trappor upp till kyrkan/yogasalen och barnvagnen inte får plats inomhus. Det går att att ställa vagnen utanför kyrkan vid ingången och låsa fast i räcket.


Början & slut

Mamma-Baby yogakursen löper över 8 tillfällen. Det behövs 5 anmälda för att kursen skall bli av och du får veta en vecka innan kursstart om kursen blir av.

Varje kurstillfälle är 90 minuter mellan klockan10--11:00 på onsdagar.

KURSSTART 1: 16 e september


Anmälan och kostnad:

Kursen kostar 1300 kronor.

Anmäler dig gör du genom att betala in kursavgiften på bankgiro 755-1492 eller swish 1235489026

Skriv mamma-baby samt ditt namn i meddelandefältet vid betalning.

OBS Denna kurs är sluten och endast för de som är anmälda till kursen, dvs ingen drop-in

Lärare Andrea Nanda

Hjärtats nyhetsbrev

Huddinges Hjärta är ett litet smultronställe mitt i Huddinge centrum. Det ligger inne i grönskan på en liten höjd och många har svårt att hitta till oss.

Med bil - Parkera i Sjödals Garaget i Huddinge C och därefter gå förbi vårdcentralen.

På baksidan a vårdcentralen hittar du en stentrappa som leder dig upp mot Huddinges Hjärta. Du kommer att se den lilla gula träkyrkan på din högra sida.

Till fots - Cirka tre minuters promenad från centrum. Det är enklast att gå förbi "Inn och Finn" och  ta sig uppför gångvägen som sneddar upp till vänster. Det finns skyltar där det står Centrumkyrkan att följa. Du tar dig förbi vårdcentralens bakre kortsida uppför trapporna och ser då den lilla gula träkyrkan. Det är  Huddinges Hjärta.