Senioryoga

Senioryoga/ Rehabyoga/ Yoga för den ovana

Balans, rörlighet och glädje

Yoga är till för alla. Yogan är skonsam och utan prestation. Syftet är att du skall finna kraft och glädje där du befinner dig just nu i ditt liv.


Hur fungerar det?

Yogan är anpassad för dig som senior och fokuserar på balans, att behålla eller förbättra rörligheten i din kropp med mjuka rörelser. Du kommer att få prova på andningsövningar. Genom andningen släpper spänningar i kroppen och skapar lugn och vitalitet på samma gång. Tempot är långsammare och anpassat efter dina förutsättningar.


Alla är välkomna som önskar komma i kontakt med sin kropp (med mjuka rörelser), sin andning i samvaro med andra. Tillsammans kommer vi att utforska det som skapar mjukhet och energi.

 

Min intention med kursen är att du skall få känna och få tillgång till din kropp. Få känna glädjen att kunna dig röra dig utifrån dina egen förmåga och dina egna förutsättningar. Med andra ord – utan prestation.

 

När

Kursen kommer att vara på torsdagar kl 11.00-12.30 med start 23 januari 2020. 


Huddinges Hjärta är ett litet smultronställe mitt i Huddinge centrum. Det ligger inne i grönskan på en liten höjd och många har svårt att hitta till oss.

Med bil - Parkera i Sjödals Garaget i Huddinge C och därefter gå förbi vårdcentralen.

På baksidan a vårdcentralen hittar du en stentrappa som leder dig upp mot Huddinges Hjärta. Du kommer att se den lilla gula träkyrkan på din högra sida.

Till fots - Cirka tre minuters promenad från centrum. Det är enklast att gå förbi "Inn och Finn" och  ta sig uppför gångvägen som sneddar upp till vänster. Det finns skyltar där det står Centrumkyrkan att följa. Du tar dig förbi vårdcentralens bakre kortsida uppför trapporna och ser då den lilla gula träkyrkan. Det är  Huddinges Hjärta.

Hjärtats nyhetsbrev