Dynamisk yoga

Dynamisk yoga

Här hittar du så kallad dynamisk yoga som är är ett samlingsnamn för de olika klasserna där vi  flödar mellan olika yogaställningar (eller dans) och synkroniserar andning och rörelse. Klasserna arbetar igenom hela kroppen och är ofta svettiga och fysiska.


💗 Ashtanga Yoga och Ashtanga Hatha fusion

Ashtanga yoga är en av de mest spridda yogaformerna, världen över. Den har inspirerat många andra yogaformer, som vinyasa flow, power yoga och Virya yoga. Den kallas även Ashtanga vinyasa yoga.


Genom fokus på att synkronisera ställningarna med andningen utvecklas du som utövare ofta förvånansvärt snabbt, oavsett din nuvarande kondition. Ställningarna utförs enligt en bestämd ordning i ett flöde, där varje ställning förbereder dig för nästa och gradvis ökar din smidighet, styrka och förståelse för din kropp. Blickfokus, ”dristhi”, är också en viktig del av övningen och de tre ”byggstenarna” andning, rörelse och dristhi utvecklas vartefter du övar. Ashtanga betyder ”åtta delar” varav ställningarna är en. Övriga delar omfattar bland annat andningskontroll, moral, fokus och meditation. Lärare: Verena, Bengt, Mikael


💗 Dynamisk Hatha-Yoga (Nivå 1-2)

Hatha yoga tillhör inte någon speciell stil utan varje klass unik och varierar beroende på lärare och deltagare. Du får både dynamiska rörelser och längre, djupare yogastretchar. Klasserna innehåller uppmjukande rörelser (pawanmuktasana) kroppsställningar (asanas) andningsteknik (pranayamas) meditation (dhyana) samt avslappning. Lärare: Mara
💗 Yoga för nybörjare (Nivå 1)

Detta är en klass för dig som aldrig yogat förr men även för dig som yogat i många år och vill hitta tillbaka till rötterna och bli påmind om vissa grundläggande faktorer såväl som att alltid  ha "Beginners mind" på plats när du yogar. . Alltså en utmärkt klass både för dig som är helt ny och  för dig som som hållit på ett tag. Tempot är lugnare än i de övriga dynamiska klasserna. Vi går igenom positioner, andningsteknink, avslappningsövnigar noggrannt Lärare: Mara


💗 Intervall Yoga

Intervall Yoga förenar Yoga, Funktionell styrketräning och kondition på ett utforskande vis med inspiration hämtad från världens alla hörn. En utmanande men presigelös träningsform som väver in både närvaro och andning. Ett underbart energigivande klass för såväl kropp som sinne. Perfekt komplement till annan yoga eller i sig själv. 

Lärare Deniz Liebert

Hjärtats nyhetsbrev

Huddinges Hjärta är ett litet smultronställe mitt i Huddinge centrum. Det ligger inne i grönskan på en liten höjd och många har svårt att hitta till oss.

Med bil - Parkera i Sjödals Garaget i Huddinge C och därefter gå förbi vårdcentralen.

På baksidan a vårdcentralen hittar du en stentrappa som leder dig upp mot Huddinges Hjärta. Du kommer att se den lilla gula träkyrkan på din högra sida.

Till fots - Cirka tre minuters promenad från centrum. Det är enklast att gå förbi "Inn och Finn" och  ta sig uppför gångvägen som sneddar upp till vänster. Det finns skyltar där det står Centrumkyrkan att följa. Du tar dig förbi vårdcentralens bakre kortsida uppför trapporna och ser då den lilla gula träkyrkan. Det är  Huddinges Hjärta.