KurserGravidyoga- skön och välgörande träning för gravida. Kursstart 28/10.Lärare Josefin NybergUnder graviditeten sker många förändringar i din kropp och i ditt sinne. Gravidyoga är ett fantastiskt sätt att hantera dessa stora förändringar. 

Yogan verkar på flera plan; Fysiskt, mentalt, emotionellt och själsligt. Denna kurs ger dig styrka, smidighet, inre balans samt ökad kontakt med det växande barnet i din mage. Gravidyoga förbereder dig även inför förlossningen.De mjuka yogarörelser stärker din kropp och hjälper dig att finna utrymme och avslappning vilket underlättar för att bära den ökade vikten och de emotionella svängningarna. Andra övningar förbereder dig inför förlossningen och tiden efter. 

Du tränas i medveten närvaro vilket ökar förmågan att hantera känslor och ökar tilliten till din förmåga att klara av allt det stora som sker. 

Gravidyoga ger dig förutsättningar att göra din graviditet och förlossning till en fin och viktig händelse för dig och ditt barn.

Vem kan vara med på Gravidyoga?

Du kan börja Gravidyoga från vecka 12 ända fram till förlossningen. Gravidyoga är både för dig som aldrig yogat förut liksom för dig som yogat i åratal. Du är med efter dina förutsättningar och utefter din dagsform.

Om Josefin Nyberg, Hjärtats lärare i Gravidyoga.


Josefin är utbildad Gravidyogalärare och utövar en blandning av Hatha yoga och Vinyasa med betoning på mindfullness och embodiment. Genom utbildningen till Gravidyoga lärare förstod Josefin ännu mer hur vi kan använda avspänning, röst andning, tankar och rörelser för att underlätta graviditet och förlossning. Under Josefins egen graviditet var yoga och mindfullness de viktigaste verktyg hon hade Verktyg som Josefin vill dela med sig av.

När:
Gravidyoga är en kurs på åtta gånger med start 28 e oktober. 

Onsdagar klockan 16.30-18.00


Du kan hoppa på efter halva kursomgången i mån av plats.


Var?
Huddinges Hjärta Karin Boyes Backe 4 i Huddinge


Vad kostar det?
Kursen kostar 1400 kronor för åtta gånger. 


Hur många får plats?
Vi tar emot tolv gravida under den rådande omständigheterna. Så 24 med barnet i din mage.  Det krävs minst 6 deltagare för att kursen ska bli av.


Hur anmäler jag mig?
Du anmäler dig genom att skicka ett mail till yoga@huddingeshjarta.se Du betalar kursavgiften till bankgiro 755-1492

Efter anmälan får du veta mer om kursen. 


Vi ser fram emot att träffa dig och din bebis i magen

Hjärtats nyhetsbrev

Huddinges Hjärta är ett litet smultronställe mitt i Huddinge centrum. Det ligger inne i grönskan på en liten höjd och många har svårt att hitta till oss.

Med bil - Parkera i Sjödals Garaget i Huddinge C och därefter gå förbi vårdcentralen.

På baksidan a vårdcentralen hittar du en stentrappa som leder dig upp mot Huddinges Hjärta. Du kommer att se den lilla gula träkyrkan på din högra sida.

Till fots - Cirka tre minuters promenad från centrum. Det är enklast att gå förbi "Inn och Finn" och  ta sig uppför gångvägen som sneddar upp till vänster. Det finns skyltar där det står Centrumkyrkan att följa. Du tar dig förbi vårdcentralens bakre kortsida uppför trapporna och ser då den lilla gula träkyrkan. Det är  Huddinges Hjärta.